Vanliga frågor och svar

Finns det någon rekommenderad åldersgräns?

Våra stadsspel riktar sig främst mot vuxna eller familjer med äldre barn (från ca 10-12 år och uppåt) men som med många aktiviteter är det individuellt. Tänk på att det är ca 2 km att gå till fots.

Det är inte ett äventyr som barn ska skickas iväg på ensamma, utan vuxet sällskap.

Går det att ta sig runt med rullstol eller barnvagn?

Vi kan inte garantera tillgängligheten men vi bedömer att det ska gå bra. Ibland är kanske inte kortaste sträckan möjlig mellan två platser så totalsträckan kan bli längre än de dryga 2 kilometer som vi uppmätt. Det finns en plats som vi vet behöver anpassas lite, kika då i menyn efter symbolerna rullstol och barnvagn som ger mer information. Pusslet går ändå att lösa.

Kan spelet genomföras när som helst?

Så länge ni har skaffat kuvertet som innehåller det ni behöver så är det inga öppettider eller liknande som ni behöver ta hänsyn till. Däremot kan det vara trevligt att välja en dag med hyfsat väder och vi rekommenderar att ni genomför spelet i dagsljus. Det går bra att köpa kuvertet i förväg och spela det flera dagar (eller till och med veckor) senare.

Behöver vi boka en tid?

Nej, ni behöver inte boka men köp gärna kuverten i förväg så att ni är redo.

Behöver vi kunna saker om Umeå för att klara spelet och hitta runt?

Nej, även om pusslen har viss koppling till Umeå så behöver ni ingen förkunskap utan det handlar mer om logiskt och kreativt tänkande. Ni har också en karta till er hjälp för att hitta platserna.

Vad händer om vi kör fast och inte kan lösa något?

Det finns möjlighet att ta ledtrådar som hjälper er vidare. Ni kan också få lösningen om det behövs, så det finns ingen risk att ni fastnar helt på ett pussel utan att kunna ta er vidare i spelet.

På vilka språk kan vi spela?

Två av spelen är tillgängliga på både svenska och engelska, se mer på vår engelska sida. Observera att ni köper olika kuvert beroende på språk.

Hur mycket surf går det åt på mobilen?

Vi har uppmätt att det går åt cirka 10-20 MB men det beror lite på hur många länkar som besöks till exempel.

Kan vi använda flera telefoner samtidigt?

Ja, vi rekommenderar att ni aktiverar koden på fler än en telefon. I alla fall om ni är fler än två i gruppen. Då är det lättare för alla att hänga med i vad som händer. När en går framåt i spelet så gör alla det så kom ihåg att ni spelar som ett lag och var överens om svaren ni ska skriva in.

Hur gör vi om vi är fler än fem personer?

Om ni är fler är fem vuxna så är det en bra idé att köpa fler kuvert. Ett tips då är att starta med minst 15 minuters mellanrum så att grupperna kan lösa sina pussel mer ostört.

Hur lång tid har vi på oss att spela?

Från det att ni skriver in den medföljande koden har ni 12 timmar på er att genomföra hela spelet.

Kan vi ta en paus mitt i spelet?

Ja, eftersom ni har 12 timmar på er att spela så finns det gott om tid att läsa mer om sevärdheterna som ni passerar, ta en fikapaus, glasspaus eller bara stanna och njuta en stund av älvsutsikten till exempel.

Vi vill slå rekord, kan vi det?

Nej, det är inte en tävling och vi har inga rekordtider eftersom tanken är att alla gör det i sin egen takt.

Vi spelade stadsspelen förra året, är det precis samma igen?

Ja, det är exakt samma spel även i år. Vi har tre olika: Bo Lodmans testamente släpptes 2020, Kidnappad 2021 och Uppdrag: DeLåsi 2023.

Behöver vi göra spelen i en viss ordning?

Nej, spelen är helt fristående och kan spelas i valfri ordning.

Vi vill lösa fler klurigheter!

Boka gärna in er i något av våra escape rooms, läs mer på Molinders Mysterium.